Peter Vosters

Partner en fiscaal jurist

“Kijk, dit is de belastingwetgeving per jaar. Ze zeggen al jaren dat het eenvoudiger moet, maar die boeken worden steeds dikker.” Peter gaat met zijn vinger langs de jaartallen in de boekenkast en stopt bij 2012. “De recente jaren staan op mijn bureau, die worden dagelijks door mij gebruikt. Als fiscalist ben ik op zoek naar wat voor onze klanten het beste is. De belastingwetgeving laat ruimte voor maatwerk, die gebruik ik ook. Dat maakt mijn werk zo leuk.”

Peter is van 1971 en heeft nog even te gaan. Nog plannen? “Nee, het is goed zoals het gaat. Bij Cramer heb ik leuke collega’s, dat is veel waard. Privé lopen we de deur niet plat bij elkaar, dat hoeft ook niet. Het is werk en dat doen we samen. Er gaat bijna nooit iemand weg en als er een collega bijkomt moet hij of zij meteen inzetbaar zijn. We leiden geen mensen op, een bewuste keuze. We zijn er voor onze klanten, die staan op de eerste plaats.

Peter woont in Oerle, tussen Eindhoven en de Belgische grens. Vlakbij Veldhoven, zijn geboorteplaats. Werken doet hij in Haarlem, als partner bij Cramer Accountants. Hij begon zijn carrière bij Coopers & Lybrand, nu PWC. Dat bracht Peter en zijn vrouw naar het westen, eerst Purmerend en daarna Limmen. In 2014 verhuisden ze terug, naar hun familie en geboortegrond. Samen hebben ze drie kinderen, twee dochters en een zoon. “Een nakomertje, erg leuk.”

Van maandag op dinsdag en van donderdag op vrijdag slaapt Peter bij Loetje, in Overveen. Op woensdag werkt hij thuis en ’s avonds traint hij het voetbalteam van zijn zoon. Op zaterdag staat Peter als coach langs de lijn. “Hij is negen en groeit als kool, mooi om te zien.” Zijn vrouw en kinderen? “Die zijn helemaal aan deze weekindeling gewend.” Peter ook.

Op maandag- en donderdagavond werkt hij door, tot ± 22.00 uur. Of hij gaat zwemmen. “Niet echt mijn ding, maar goed voor mijn schouders. Die zaten een paar jaar geleden flink vast. Zwemmen doe ik op doktersadvies en het werkt. Prima toch.” Peter is fiscalist. “Bij Coopers & Lybrand was dat mijn werkterrein. Als partner bij Cramer heb ik een bredere blik. Daar heb ik twintig jaar terug bewust voor gekozen. Toch is het fiscale nog steeds mijn specialiteit.”