8 februari 2022

Oranje, dat is mijn advies

Pesten? Remco, Sjoerd en Peter hebben er uit hun jeugd geen herinnering aan, maar bij hun kinderen zijn ze er alert op. “Voor je ‘t weet worden kinderen blijvend beschadigd. Zeker nu, met internet, heb je er moeilijk zicht op. En wat online staat gaat niet meer weg. Een maatschappelijk probleem, dus toen Kim Aukema vroeg of we vanuit Cramer Accountants een gepest kind wilde sponsoren hoefden we daar niet over na te denken.”

Daar doe ik ’t voor!

Kim helpt kinderen hoe om te gaan met pesten. Een groepstraining van 10 lessen plus oudergesprekken, evaluatiemomenten en een terugkeerbijeenkomst. “Erg fijn om te zien dat gepeste kinderen na mijn Sta Sterk Training sterker in hun schoenen staan. Daar doe ik ’t voor! Ik ben zelf als kind ook gepest en weet wat het met je kan doen. De eerste reactie is in je schulp kruipen, maar dat maakt het alleen maar erger.”

Rood is gevaarlijk

“Ik werk in mijn training met de kleuren van een stoplicht: rood, oranje en groen. Bij groen laat je het pesten toe en bij rood ga je er vol tegen in. Rood is gevaarlijk, want dat roept agressie op. Oranje, dat is mijn advies. Schouders naar achteren en voor jezelf kiezen, daar train ik de kinderen in. Vind je mijn pet gek? Nou en, ik vind ‘m mooi! Dat lijkt eenvoudig, maar is het meestal niet.”

Vol vertrouwen

“Een pet is slechts een voorbeeld. Pesten kan over van alles gaan en vaak hebben de kinderen al het een en ander meegemaakt. Dan is het mooi als ik ze met mijn Sta Sterk Training weer vol vertrouwen op het goede spoor kan zetten.” Een mooi initiatief en voor slechts € 395,00 helpt u een gepest kind van groen naar oranje met de Sta Sterk Training van Kim. Cramer Accountants heeft het met alle liefde gedaan.

Bron: Tue, 08 Feb 2022 16:22:43 +0100

Meld u aan voor de nieuwsbrief