Theo van Neerven

“Ik neem een healthy brake.” De keuze voor het lunchgerecht past bij zijn noodgedwongen levensstijl. Theo is ondernemer, heeft de ziekte van Parkinson en leeft gezond. “De enige zekerheid is dat mijn ziekte chronisch en progressief is. Ik heb mijn leven opnieuw ingericht. De tijd dat hard werken de norm was, is aan het verdwijnen.” Hij heeft zijn ziekte geaccepteerd, maar dat betekent niet dat Theo stilzit. Hij heeft zijn aandelen in dpo2 verkocht en verhuisde met zijn vrouw van een rijtjeshuis in Haarlem naar een landgoed in Papenhoven. Dat moet een bed & breakfast worden.

“Met daaraan grenzend een woning die afgestemd is op mijn huidige en toekomstige beperkingen. Het is nog even wachten op de laatste vergunningen. We hebben prima contact met de gemeente. Ze zien onze bed & breakfast als een waardevolle aanvulling en we zitten andere horeca niet in de weg, dus ik heb alle vertrouwen dat het goed komt.” Theo praat met het enthousiasme van een ondernemer, zit boordevol ideeën en is tegelijkertijd realistisch. “Mijn rol is op de achtergrond, aansturen. Wat ik wel doe is regelmatig sporten. Oefenen met lotgenoten, blijven bewegen en m’n hersenen trainen.”

Zijn hersenen trainen is dagelijks werk, dat heeft Theo altijd gedaan. Tijdens zijn studie, bij zijn werkgevers en later met DPO2, zijn bedrijf. Na de verkoop is hij UwVerzuimregisseur gestart. “UwVerzuimregisseur adviseert werknemers en werkgevers voor, tijdens en na het Poortwachtertraject. UwVerzuimregisseur treedt op namens de werknemer en gaat op zoek naar een voor werkgever en werknemer passende oplossing.”

“Voor UwVerzuimregisseur hebben we laatst via crowdfunding 150.000 euro kapitaal opgehaald. Peter Vosters heeft me daar uitstekend bij geholpen. En dat was niet de eerste keer dat Peter ons met raad en daad bijstond. We waren 25 jaar geleden – toen Peter bij Cramer Accountants begon – zijn eerste klant. Ik kan me nog goed herinneren dat Peter toen mijn vrouw echt bij de hand genomen heeft en de basisregels van boekhouden uitgelegd. Ik hoor hem nog vragen, Hannie, als je geld opneemt van je bankrekening waar schrijf je dat dan op in je bankboek. Links? Of Rechts?”

“Het tekent Peter’s gevoel voor detail. De complexiteit van mijn vragen is toegenomen. Inmiddels hebben we 4 bv’s, een eenmanszaak en een fiscale eenheid te administreren en Peter heeft me geholpen bij de verkoop van mijn dpo2 aandelen. We kunnen we lezen en schrijven met elkaar. Ik zoek graag de randen van wetgeving op. Als ik dan weer eens iets heb bedacht dan hebben we telefonisch contact en hoor ik Peter hardop denken. Later – dat kan soms een paar dagen duren – belt hij terug met de fiscale oplossing die we dan ook altijd toetsen bij de belastingdienst. Want bij Peter gaat creatief adviseren hand in hand met betrouwbaarheid. Het kan ook zijn dat, wat ik bedacht heb, echt niet gaat. Dan ga ik blindelings mee in zijn conclusie.”