Dennis Molenaar
Molenaar Haarlem BV

“Na het vwo heb ik aan de heao en een paar andere opleidingen gesnuffeld, ook accountancy. Achteraf gezien paste dat allemaal niet zo bij het type mens wat ik ben.” Nu is Dennis 51 en al jaren DGA van Molenaar Haarlem BV. Een groothandel in stalen rijplaten en kraanschotten voor elke ondergrond of belasting. Een familiebedrijf sinds 1882, Dennis is de vijfde generatie.

“Toen ik instapte was het een totaal ander bedrijf. Onze handel bestond voor 90% uit spoorbielzen en we verhuurden zo’n drie kilometer aan rijplaten. Begin jaren ‘90 had iedereen bielzen in z’n achtertuin. Wij kochten ze in bij de spoorwegen en leverden aan tuincentra, zo’n 80.000 bielzen per jaar.” Nu heeft Molenaar Haarlem BV zo’n honderdvijftig kilometer rijplaten en de kleine voorraad bielzen ligt in een hoek van het terrein.

“Verhuur en transport, dat is onze handel nu. Materialen voor tijdelijke terreinfundatie, voornamelijk stalen rijplaten. Onze rijplaten liggen op bouwplaatsen, festivalterreinen, enzovoort. Voor een dag, voor een week of voor langere tijd. Het vliegtuig van Corendon is over onze rijplaten van Schiphol naar Badhoevedorp gereden. Dwars door het weiland, een gigantische klus!” Dennis kijkt met een trotse blik om zich heen.

De rijplaten liggen hoog opgestapeld op het terrein van Molenaar aan de Liebrugweg in Halfweg. “Vakantietijd, het is rustig. De rest van het jaar zijn we met tien vrachtwagens onderweg en is het terrein bijna leeg. Een logistieke uitdaging. Een paar jaar geleden wist ik nog precies waar elke rijplaat lag, zat dat allemaal in m’n hoofd en werkte ik vaak zo’n 80 uur per week. Ongezond, nu ben ik ’s avonds regelmatig thuis.”

“We hebben twee goeie jongens voor de planning. Ze komen uit de praktijk, weten precies hoe alles werkt. En we hebben een op ons lijf geschreven softwarepakket laten ontwikkelen. We groeien gestaag door, worden stapsgewijs groter. Niet te groot, dit is de omvang die bij ons past. Een volgende generatie? Misschien mijn dochters. Ze zijn 20 en 21 en werken hier naast hun studie op de administratie.”

“Cramer is onze accountant. Remco spreek ik regelmatig en volgende week heb ik een afspraak met Peter. Prima. Cramer doet zeker niet onder voor zo’n groot kantoor, waar je voor dezelfde adviezen en werkzaamheden de hoofdprijs betaalt. Theo Jukes werkte bij Cramer en sinds zijn pensioen nog een dag per week bij ons. Hij is volledig op de hoogte en begeleidt mijn dochters bij hun werkzaamheden, erg fijn.”