Bas Le Poole
Le Poole & Bekema

“Anne heeft me gevraagd, zullen we dit gaan doen? Ze had een reis gemaakt naar Afrika en de dag dat ze terugkwam op kantoor vroeg ze of ik tijdens de lunch een wandelingetje wilde maken. Ik dacht, die gaat opzeggen. Dat zie je wel vaker bij die grote advocatenkantoren. Het is keihard werken. Als je er dan een paar maanden uit bent dan ga je nadenken. Wil ik dat wel, is dit mijn toekomst? De vraag van Anne, of ik samen met haar een kantoor wilde beginnen, zag ik echter totaal niet aankomen.”

Inmiddels bestaat advocatenkantoor Le Poole Bekema alweer vijf jaar. “Een niche kantoor in de top van de markt, met een groot trackrecord op alle gebieden van het mediarecht. We hebben een vliegende start gemaakt. Ik was eerst partner bij Houthoff, een internationaal georiënteerd advocatenkantoor met 600 medewerkers. Ik had nooit verwacht dat mijn buitenlandse cliënten daar, met mij mee zouden gaan naar een klein, nieuw advocatenkantoor in Haarlem. Toen dat toch gebeurde, was het alle hens aan dek. We konden natuurlijk geen nee verkopen!”

“Ja, het gaat ons kantoor heel goed. We begonnen met z’n drieën en nu zijn we met acht collega’s.” Le Poole Bekema is gevestigd aan het Spaarne met een geweldig uitzicht over het water en de voorbijvarende boten en bootjes. “Heerlijk! Ik woon zelf in Overveen en kan met de fiets naar mijn werk.” Bas is inmiddels 63 en bezig met het overdragen van zijn praktijk. “Anne en mijn andere kantoorgenoten zijn dertigers, die gaan het overnemen. Bij een groot kantoor ga je vol door en je stopt op 60-jarige leeftijd. Nu kan ik zelf bepalen hoe ik werkzaam oud word.”

“Ik ben altijd gefascineerd geweest door de media en heb er ook mijn afstudeerscriptie over geschreven. Ik zie media als een vierde macht, naast de trias politica. We werken bij Le Poole Bekema voor beide kanten, voor de media én voor personen of bedrijven die met de media een conflict hebben. De grootste lol is pleiten, dat zwarte jurkje aan en de zaak winnen! Eerst 33 jaar bij Houthoff en nu bij Le Poole Bekema. Die stap voelde bijna als vreemdgaan, ik heb echt aan het idee moeten wennen.”

“Ik heb altijd met veel plezier bij Houthoff gewerkt. De sfeer, de normen en waarden. Ik heb nooit de behoefte gehad om bij een ander kantoor te solliciteren. Daar heb ik bij de start van Le Poole Bekema ook veel met Anne over gesproken. Je begint toch een soort nieuwe gemeenschap, daar moet je goed over nadenken. We hebben vanaf dag één gekozen voor transparantie, binnen ons kantoor heeft iedere collega toegang tot alle informatie.

Dat voelt goed. We zijn een team en Sjoerd van Cramer Accountants is een belangrijke schakel. Mijn vrouw is styliste, zij was al klant bij Cramer én uiterst tevreden over Sjoerd. Integer en betrouwbaar, met kennis van zaken. Gewoon een heel prettig persoon om mee samen te werken. Ik kan niet anders dan haar mening beamen.”