7 juli 2022

Even voorstellen: Frank van Vliet

“Duitse Barok. Bach, dat is mijn favoriet. Mijn vrouw houdt meer van de Italiaanse componisten. Ik heb haar tijdens het Prinsengracht ontmoet en een jaar later zijn we daar getrouwd. Er staat zelfs nog een filmpje van op internet.” Frank werkt sinds begin mei 2022 als assistent-accountant bij Cramer Accountants en is volgens eigen zeggen niet zo’n romanticus… “Ik ben meer mathematisch ingesteld. De cijfers moeten kloppen.”

Na het voortgezet onderwijs heeft hij voor de accountancy gekozen. Nu is Frank 53 en door de beroepsmatige wol geverfd. “De systemen bij Cramer kende ik al. Sjoerd heeft een uurtje wat dingen uitgelegd en toen kon ik aan ’t werk. Het voelt goed. De collega’s zijn aardig en Cramer heeft qua kennis en expertise veel in huis. Het is fijn om op detailniveau te kunnen overleggen.” 

In zijn vrije tijd speelt Frank viool. “Sinds een paar jaar en van jongs af aan gitaar. Dat helpt, maar viool spelen is lastiger. Voor corona zat ik op les, daar ga ik binnenkort weer mee beginnen. Leuk om met anderen te spelen, misschien ooit in een barokorkest. Daar ben ik nu nog niet goed genoeg voor.” Bescheidenheid siert de mens. Frank is wel als vrijwilliger bij het Amsterdam Baroque Orchestra betrokken geweest.

“Hand-en-spandiensten, zoals cd’s verkopen na concerten. Leuk, maar cd’s worden bijna niet meer gekocht én er zijn andere dingen in mijn leven. Familie, vrienden, kinderen, Grieks en latijn studeren, de klassieke oudheid, Italië, wandelen in de bergen. Ja, ik heb veel interesses en er komen steeds nieuwe bij.” Frank zegt het lachend, op z’n gemak. Dat is hij ook bij Cramer Accountants.

“Ik heb werk van Remco en Sjoerd overgenomen. Door m’n jarenlange ervaring is dat geen enkel probleem en zo leer ik de klanten kennen. In het verleden heb ik een periode veel gewerkt voor agrarische bedrijven, heel specifiek. Cramer daarentegen heeft klanten in allerlei branches en sectoren, van klein tot groot. Dat maakt m’n werk veelzijdig en leuk.”

Bron: Thu, 07 Jul 2022 13:14:29 +0100

Meld u aan voor de nieuwsbrief